تصویر ثابت

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

بسم الله النور

31 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

همین که دست قلم در دوات می لرزد
به یاد مهر تو چشم فرات می لرزد

نهفته راز «اذا زلزلت» به چشمانت
اگر اشاره کنی کائنات می لرزد

»هزار نکتهء باریک تر ز مو اینجاست «
بدون عشق تو بی شک صراط می لرزد

مگر که خار به چشمان خضر خود دیدی
که در نگاه تو آب حیات می لرزد

تو را به کوثر و تطهیر و نور گریه مکن
که آیه آیه تن محکمات می لرزد

کنون نهاده علی سر، به روی شانهء در
و روی گونهء او خاطرات می لرزد

غزل تمام نشد،چند کوچه بالاتر
میان مشک سواری، فرات می لرزد

سپس سوار می افتد، تو می رسی از راه
که روضه خوان شوی اما صدات می لرزد

 


و عصر جمعه کنار ضریح روی لبم
به جای شعر دعای سمات می لرزد
…

شاعر:حمیدرضا برقعی

 نظر دهید »

مقاله تربیت فرزند از دیدگاه حضرت فاطمه سلام الله علیها

31 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

نویسنده : فاطمه بهرامی

چکیده

تربیت مقوله ای مهم و زیربنـایی برای انسان است. دستیابی به کمالات انسانی و رسیدن به اهداف آفرینش در پرتو تعلیـم و تربیت صحیح میسر خواهد شد. در اسلام به مسئله ی تربیت و هدایت فرزندان بسیار تأکید شده است،به طوری که قرآن می فرماید کسی که یک نفر را تربیت نماید، مانند آن است که همه ی مردم را هدایت کرده است (مائده/32). بر همیـن اساس،کار انبیا و علما و مادران بسیار ارزشمنـد بوده و روی همین مبناست که رسـول خدا فرمودند بهشت زیر پای مادران است.

اولین مدرسه ی آدمی دامن مـادر است که خاستگاه سعـادت یا شقـاوت برای فرزندان است . به همین دلیل حضـرت علی ( ع) مسئولیـت زن را در منزل مجاهدانه دانسته و جهاد او را حسن سلوک در خانواده توصیـف کرده است. کسی که بیش از همه در میدان تعـلیم و تربیـت نقش ایفا می کند مادر است . حضرت فاطـمه زهـرا ( س) با ثبات عمـلی و تربیـتی و با حسن گفتار و رفتـار به تربـیت فرزندانـش پرداخت تا رسـالـت پیامبر اکـرم را ادا کند . مطـالعه شخصیت این بانـوی الهی انسان را با عالم برتر و با صفا تر آشنـا می کند و او را به سمـت چگونـه بودن و چگونه رفتن رهبری می نماید .

واژگان کلیدی: تربیـت ، حضرت فاطـمه (س) ، فرزنـدان ، مادران.

صفحات: 1· 2· 3· 4· 5· 6

 1 نظر

زهرا(س) در جهان حقيقت

21 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

فاطمه (س) كه تربيت را از محضر وحى آموخته و در دنياى تربيت ‏بهترين نمونه ‏هاى ادب و تعالى را پرورانده و در اين مرحله بهترين شاگرد و برترين معلم بوده است. در جهان حقيقت و زندگى جاودان آخرت نيز از جانب خداى بزرگ عهده‏دار همين مسؤوليت است اما اين بار نه در محدوده خانه و كودكان خود بلكه تمامى كودكان شيعيانش و دوستدارانش شاگردان مكتب تربيتى اويند و سر بر دامان محبت اين مادر مى‏ گذارند . توجه كنيد:

ابوبصير مى‏ گويد:امام صادق(ع) فرمود:

كودكان شيعيان ما را در عالم برزخ فاطمه زهرا(س) تربيت مى‏ كند و در روز قيامت ‏به پدرانشان تحويل مى ‏دهد.

 

منبع: مجلسي ، بحارالانوار، ج 6،‌باب 8، حديث 34، ص 229 نشر دار احياء التراث العربي، بيروت، 1403 ق.

 3 نظر

تساوي در محبت - سیره تربیتي حضرت زهرا(س)

20 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

از مهمترين نكاتى كه در زندگانى كودكان نقشى بس بااهميت دارد و گاه رعايت نكردن آن صحنه‏ هاى بسيار دردناك و ناراحت ‏كننده ‏اى مى ‏آفريند، تبعيض در محبت ‏به كودكان است.


برخى پدران و مادران به تصورى ناصحيح، گمان مى‏ كنند اختيار اظهار احساسات خود و اختيار فرزندان و اموال خويش را دارند و از اين روى مى ‏توانند به هر كس خواستند ببخشند. و از هر كه خواستند دريغ كنند. و به هر كس خواستند و به هر مقدارى كه دلشان خواست اظهار محبت و ابراز احساسات كنند و از اين روى به برخى كودكان خود توجه ويژه ‏اى مى ‏كنند، اظهار محبت ‏بيشتر، توجه زيادتر، كمك ‏هاى مالى و هديه ‏هاى فراوان‏تر به برخى كودكان نمونه‏ هاى بارز اين تبعيض در محبت است.


آنان با اين كار تخم دشمنى و كينه و حسادت را در دل پاك كودكان مى‏ كارند و چه ميوه اى تلخ و ناگوار و چه حاصلى شوم به دست مى ‏آورند.


برخى ديگر از پدر و مادران گمان مى‏ كنند كودكان توان فهم مسائل ارتباطى و عاطفى را ندارند و نمى‏ توانند محبتهاى آنان به ديگر كودكان را بفهمند و يا اينكه دل شكسته آنان را مى ‏توان با هديه‏ اى كوچك به دست آورد از اين روى به يكى از فرزندان توجه بى ‏حساب و به ديگرى بى ‏اعتنايى بى‏ اندازه مى ‏كنند و گاه مى ‏خواهند با هديه ‏اى جبران اين بى‏ توجهى‏ ها و عدم رعايت تساوى در اظهار محبت و ابراز احساسات را بنمايند.


آنان نمى ‏دانند كه هيچ نگاه محبت ‏آميز پدر و مادر به يكى از كودكان از ديد تيزبين ديگر فرزندان پنهان نمى‏ ماند و اثر سوء بياد مانده از يك رفتار تبعيض ‏آميز با هيچ هديه و سرگرمى از ذهن كودك زدوده نمى‏ شود.


در اين رابطه روايات بسيارى رسيده است ما تنها به دو روايت اشاره كرده سپس به اين نكته مهم در زندگى زهرا(س) توجه مى ‏كنيم.


امام صادق(ع) فرمود:

پيامبر اكرم(ص) مردى را ديد كه دو پسر داشت‏ يكى را بوسيد و ديگرى را نبوسيد. رسول اكرم‏ به او اعتراض كرده فرمود: چرا بين آن دو به تساوى رفتار نكردى؟


امام باقر(ع) فرمود:

به خدا سوگند برخى فرزندانم را بر روى زانويم مى‏ نشانم و بسيار به او محبت نموده از او تشكر مى‏ كنم با اينكه حق با فرزند ديگرم هست ولى براى حفاظت همان فرزند (كه حق با اوست) و نيز حفاظت‏ ساير فرزندانم اين كار را انجام مى ‏دهم تا برادران آنگونه كه با يوسف رفتار كردند با وى رفتار نكنند.

يعنى توجه كردن به فرزندى كه شايستگى آن را هم دارد (همانند يوسف پيامبر) باعث‏ شد ديگر برادران حسادت ورزيده و كينه او را به دل گرفته در چاهش بيندازند.از اين روى بايد همه فرزندان را احترام كرد، حتى آن را هم كه ظاهرا سزاوار احترام و توجه و محبت نيست مورد توجه و نوازش قرار داد.

علامه مجلسى مى‏ گويد: حسن و حسين(عليهما السلام) در كودكى خط مى‏ نگاشتند. امام حسن(ع) به امام حسين رو كرد و گفت: خط من از خط تو بهتر است. و امام حسين(ع) گفت: نه بلكه خط من از خط تو نيكوتر است.

پس هر دو نزد مادرشان شتافتند و گفتند: مادر، بين ما داورى كن. فاطمه(س) نخواست‏ يكى را بر ديگرى برترى داده و يكى را برنجاند از اين روى گفت: از پدرتان سؤال كنيد. آنان نزد پدر آمدند اما اميرالمؤمنين(ع) نيز نخواست ‏يكى را برترى دهد و ديگرى را آزرده خاطر نمايد فرمود: از جدتان رسول خدا(ص) بپرسيد. و چون آن دو نزد پيامبر اكرم(ص) آمدند. او فرمود: من داورى نمى‏ كنم …

تا اينكه بالاخره بنا شد فاطمه(س) مجددا بين آنها داورى كند در اينجا فاطمه(س) شيوه بسيار زيبا و هنرمندانه‏اى را انتخاب كرد، تا ضمن پايان گرفتن ماجرا هيچكدام ناراحت نشده ضربه عاطفى نبينند. آرى فاطمه(س) فرمود: من گردنبندى دارم كه داراى چند گوهر است. اكنون بند آن را مى ‏گشايم و آن گوهرها بر زمين مى ريزد شما گوهرها را از زمين برگيريد، هر كس تعداد بيشترى گوهر بدست آورده باشد خط او نيكوتر است…

و در روايتى ديگر اين جريان اينگونه بازگو شده است:

پيامبر اكرم(ص) در مسجد نشسته بود كه حسن و حسين(عليهما السلام) وارد شدند و امام حسن(ع) اظهار داشت:

پدربزرگ! من و برادرم حسين كشتى گرفتيم ولى هيچكداممان بر ديگرى پيروز نشد اكنون مى‏ خواهيم بدانيم نيروى كداميك از ما بيشتر است. پيامبر اكرم(ص) فرمود: اى عزيزان من دو پاره جگرم كشتى سزاوار شما نيست. برويد و خط بنگاريد. هر كدام خط او نيكوتر باشد، نيرو و توان او نيز بيشتر خواهدبود.

آن دو رفتند و هر كدام سطرى نگاشته آمدند و نوشته ‏هاى خود را به پيامبر دادند تا بين آنها داورى كند. ولى پيامبر نخواست دل آنان را بشكند از اين روى گفت‏ به سراغ پدرتان برويد. على(ع) نيز نخواست آنان را آزرده خاطر سازد و آنها را به سراغ فاطمه(س) فرستاد. فاطمه(س) به خاطر رعايت عواطف كودكانه آنان و نيازردن آنها پيشنهاد كرد رشته گردنبند خود را بگشايد و آنان گوهرهاى آن را برگيرند هر كدام گوهر بيشترى به دست آورد برنده مسابقه اعلام شود…


منابع:

روش ها و بینش های حضرت زهرا علیه السلام درباره یک زندگی زیبا،احمد لقمانی،انتشارت شفق،1386

 2 نظر

توجه به حفظ و سلامت كودك - سیره تربیتی حضرت زهرا (س)

20 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

يكى از مهمترين دغدغه ‏هاى ذهنى و دلهره ‏هاى هميشگى پدر و مادر حفظ و سلامت كودك است. آنان براى حفاظت و سلامت كودك از هيچ كوششى دريغ نمى ‏كنند تا آنجا كه گاه سلامت‏ خويش را نيز در اين راه به خطر مى ‏اندازند.

براى تامين سلامت و حفظ كودك از بيمارى ‏ها، خطرات و مشكلات راههاى مختلفى وجود دارد. پدر و مادر آگاه سعى مى ‏كنند در كنار توجه به مسائل مهمى همچون رعايت ‏بهداشت، تغذيه سالم و كامل، بررسى رشد طبيعى كودك و مواظبت دقيق در مقابل خطرات و حوادث تنها به همين مسائل اكتفا نكنند بلكه براى حفظ و سلامت و سعادت كودك از راههاى ديگرى هم كه اسلام پيشنهاد كرده است، بهره جويند. برخى از اين راهها صدقه دادن براى كودك و عقيقه كردن براى اوست. اين نكته در زندگى زهرا(س) مورد توجه كامل قرار گرفته است.


امام صادق(ع) فرمود:

فاطمه زهرا(س) هر دو پسرش را عقيقه كرد و در روز هفتم تولدشان موى سر آنان را تراشيد و به اندازه وزن آن پولهاى نقره صدقه داد.


و در روايتى ديگر اضافه فرمود:

فاطمه زهرا(س) حسن و حسين را عقيقه نمود و به خانم قابله‏ اى كه در تولد آنان كمك كرده بود يك ران گوسفند و يك سكه طلا هديه داد.

منبع:
بحار النوار- ص 256
 نظر دهید »

نام گذاري - سیره تربیتی حضرت زهرا سلام الله علیها

20 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

انسان در آغاز زندگى تابلويى را بر دوش مى ‏گيرد كه تا آخرين لحظات زندگى با آن تابلو و علامت ‏شناخته مى‏ شود و آن نام كودك است. اگر هر كشورى براى معرفى خويش پرچمى ويژه دارد. نام كودك پرچمى است كه بر فراز قله شخصيت كودك و در كشور زندگى او برافراشته مى‏شود از اين روى اسلام بر انتخاب نام زيبا تاكيد بسيار كرده است و توجه به معانى و اثرات جانبى اسمها را يادآور شده است.


متاسفانه در برخى موارد پدران يا مادران يا حتى خويشان دور و نزديك بدون توجه به بار فرهنگى اسامى تنها و تنها سعى در اعمال سليقه و تحميل پسند خويش نسبت ‏به كودك تازه به دنيا آمده دارند و گاه صحنه نامگذارى به ميدان كارزارى مى ‏ماند كه هر كسى سعى مى ‏كند طرف مقابل را مغلوب ومنكوب كند اكنون به نامگذارى كودكان زهرا(س) دقت كنيم. چگونه او با تمام قدرت علمى و توان معرفتى خويش براى تعيين نام كودك پيشقدم نشده و از على(ع) مى ‏خواهد كه او نام كودك را تعيين كند و على(ع) هم بر پيامبر اكرم و پدربزرگ كودكان پيشى نمى ‏گيرد و انتخاب نام كودك را به او واگذار مى‏ كند. و چون داورى به رسول خدا واگذار مى‏ شود، او كه شخصيت كودكان فاطمه(س) را شخصيتى ملكوتى و آسمانى مى ‏بيند براى اسم آنان نيز منتظر سروش غيبى مى‏شود. دقت ‏كنيم:

جابر بن‏ عبدالله انصارى مى‏ گويد:

چون امام حسن‏ مجتبى‏  متولد شد فاطمه(س) به على(ع) گفت:

يا على برايش نامى انتخاب كن. على(ع) فرمود:

هرگز به رسول خدا(ص) در نامگذارى فرزندم سبقت نخواهم جست، رسول خدا(ص) وارد خانه فاطمه(س) شد و كودك را گرفت و بوسيد و سپس دهان خود را بر دهان او گذارد … سپس در گوش راستش اذان گفت و در گوش چپش اقامه آن گاه روى به على كرده فرمود: چه نامى برايش برگزيده ‏اى؟ على(ع) فرمود:

هرگز بر شما پيشى نمى‏ گيرم! رسول خدا(ص) فرمود:

من نيز بر خداى خويش پيشى نمى ‏گيرم! پس خدا به جبرئيل فرمود: فرود آى و محمد را از جانب ما سلام و تهنيت گوى، و به او بگوى كه خدايت مى‏ فرمايد نام فرزند تو همسان نام فرزند هارون (جانشين و برادر حضرت موسى(ع) بايد باشد، پيامبر پرسيد: نام پسر هارون چيست؟ جبرئيل پاسخ داد: شبر. پيامبر فرمود:

به عربى چه ناميده مى‏ شود و جبرئيل پاسخ داد: حسن. پيامبر نام كودك را حسن گذاشت.

در جريان نامگذارى حضرت زينب سلام الله عليها هم جريان اينگونه بود.

چون زينب به دنيا آمد، رسول خدا صلى الله عليه و آله به سفرى رفته بود. فاطمه(س) به على عرض كرد: يا على! اسمى براى دخترت برگزين! على فرمود: فاطمه! صبر كن تا رسول خدا(ص) از سفر برگردد. پس از گذشت‏ سه روز پيامبر از سفر برگشت و به خانه فاطمه وارد شد. على(ع) عرض كرد:

اى رسول خدا(ص) خداوند به دخترت فاطمه دخترى عنايت كرده است اكنون نام او را برگزين.

رسول اكرم فرمود: دخترم نوزادت را بياور. زينب را به محضرش بردند او را در آغوش گرفت و صورتش را به صورت كوچك زينب نهاد و با صداى بلند گريست; تا آنجا كه اشك بر گونه‏هايش جارى شد.

زهرا(س) گفت: پدر جان چشمانت گريان مباد چرا مى ‏گريى؟ پيامبر(ص) فرمود: دخترم اين كودك پس از تو و من به مشكلات و امتحانات بسيارى گرفتار خواهد شد و مصيبتهاى بزرگى خواهد ديد.

آنگاه فرمود: اولاد فاطمه فرزندان خودم هستند ولى براى نامگذارى اين دختر منتظر سروش آسمانى مى‏ مانم. در اين هنگام جبرئيل فرود آمد و عرض كرد:

اى رسول خدا! خداى سلامت مى ‏رساند و مى‏ گويد نام اين كودك را زينب بگذار زيرا ما او را در لوح محفوظ زينب نام نهاده ‏ايم.


منابع:

زینب كبری /32 ، الطراز المذهّب ( تاسع حضرت زینب (س) ) :1/44

داستانهاي شنيدني از چهارده معصوم(عليهم السلام)/ محمد محمدي اشتهاردي
 نظر دهید »

آغاز تربيت

20 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

تربيت (يعنى به فعليت درآوردن همه استعدادهاى بالقوه انسان) كار سترگ پيامبران و علت انگيزش و بعثت آنان است و تنها كسانى می ‏توانند به حقيقت اين هنر را داشته باشند كه از چشمه ‏سار زلال نبوت سيراب شده و از مكتب آنان درس گرفته باشند و فاطمه(س) شاخسار درخت نبوت بلكه ميوه آن درخت است از اين روى در تربيت فرزند بهترين الگو براى هر كسى است كه مى‏خواهد نقش پدرى يا مادرى خويش را به طور كامل اجرا كند و بدرستى اين وظيفه سترگ بگذارد.


در این پست و پست های بعدی به نمونه‏ هايى از آموزه ‏هاى تربيتى زندگى زهرا(س) اشاره مى ‏كنيم:

آغاز تربيت

نكته بسيار مهمى كه بسيارى از پدران و مادران بدان توجه ندارند اين است كه تربيت كودك و نقش‏پذيرى او از نخستين لحظات زندگى او آغاز مى‏ گردد و كودك از لحظات آغازين تولد، آماده پذيرش نقشها و درسهايى است كه از طرف پدر، مادر، نزديكان و … به او ارائه مى ‏شود.

بسيارى از پدر و مادرها منتظر مى ‏مانند تا ساليان اوليه زندگى بهر شكلى بگذرد تا در ساليان بعد به تربيت كودكان خود بپردازند اما از دستورات اسلامى و نيز از سيره تربيتى فاطمه زهرا(س) مى ‏آموزيم كه پس از تولد و در اولين فرصتها بايد زمزمه توحيد در گوش كودكان طنين ‏انداز شود.

روح هشيار كودك در همان اوان نيز توان درك معارف والا را دارد و اين كلمات تاثير ويژه خويش را بر روح لطيف كودك مى‏ گذارند. به اين نمونه بنگريد:


چون هنگام ولادت كودك فاطمه(س) فرا رسيد، رسول خدا(ص) به اسماء بنت ‏عميس و ام‏ سلمه فرمود: نزد فاطمه بشتابيد و چون كودكش به دنيا آمد در گوش راستش اذان گوييد و در گوش چپ او اقامه بگوييد زيرا با هر كودكى كه اين گونه رفتار شود از شيطان ايمن مى ‏ماند.


يكى ديگر از اين آموزش هاى روزهاى آغازين زندگى لالايى‏ هاى فاطمه(س) است. لالائى كه معمولا همراه با در آغوش كشيدن كودك گفته مى‏ شود بهترين داروى آرامش‏بخش براى روان لطيف كودك است.

بدون شك پرآرامش‏ترين لحظات زندگى انسان و آسايش‏مندترين دقايق زندگى همان لحظه‏ ها و دقيقه ‏هايى است كه كودك همراه با آهنگ قلب مادر و با آواى مهرآميز او آرام ‏آرام به خواب مى ‏رود اگر در اين لحظات درسهاى ايمان و معرفت، جهاد و مبارزه و انسانيت و اخلاق به كودك داده شود بدون شك چونان نقشى بر سنگ در ضمير ناخودآگاه او جاى گرفته و سرلوحه زندگى فرداى او خواهد بود.


اينك به لالايى فاطمه(س) براى كودكش توجه كنيد:

فاطمه(س) به هنگام حركت دادن كودكش مى ‏گفت:

اشبه اباک یا حسن

و اخلع عن الحق الرسن

و اعبد الها ذا المنن

و لا توال ذا الاحن

حسن جانم، چونان پدرت على باش

‏و بند از پاى حق برگير

خدايى را كه بخشنده نعمتها است ‏بندگى كن

‏و با خطاكاران دوستى منما

منابع :

مناقب ابن شهر آشوب، ج3، ص 389.

بحارالانوار، ج59،ص 104.

 نظر دهید »

سیره تربیتی حضرت فاطمه زهرا (س)

20 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم



به زندگى پربار اما كوتاه فاطمه(س) از ابعاد گوناگون مى‏توان نگريست و از ديدگاههاى مختلف به نظاره نشست.

آنچه در ادامه در پى آنيم «بررسى سيره تربيتى‏» آن حضرت است.

به عبارتى ديگر زهرا(س) را بر كرسى مادرى و در كلاس خانواده و در خدمت كودكانش مى‏ نگريم.

با بوی گندم همراه باشید …

 نظر دهید »

فضایل ده‌گانه حضرت زهرا(س) از نگاه اهل تسنن

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

در برابر فضائل عظیم اهل بیت(ع) و مقامات فوق العاده آنها در درگاه خداوند، همیشه این دغدغه خاطر برای بعضی از افراد که در متن مسائل نیستند وجود دارد که نکند این همه فضائل نتیجه خوشبینی فوق العاده دوستان، و برداشتهای علاقمندان و عاشقان این مکتب باشد.

آنها چون به اهل بیت(ع) عشق میورزند، و همه چیز را از همین دریچه می‌بینند، هر کسی هر فضیلتی را بگوید یا احتمال دهد به آن مؤمن میشوند، خواه سند معتبری داشته باشد یا نه، و از قدیم گفته اند:

اگر بر دیده مجنون نشینی

به غیر از خوبی لیلی نبینی!

اینجاست که برای رفع هر گونه سوء ظن از این دور افتادگان، و اطمینان خاطر بیشتر دوستان و نزدیکان، به منابع دیگران مراجعه می‌کنیم، و اهل بیت پیامبر(ص) را در آئینه افکار و کتابها و نوشته‌های معروف و مشهور و دست اول آنها مشاهده می‌کنیم.

در مجموع این نوشتار حتی یک روایت از منابع شیعه نقل نشده، و در میان اهل سنت نیز به سراغ کتابهائی رفته‌ایم که از معروفترین و مهمترین کتب حدیث و تاریخ و تفسیر آنها است.

صفحات: 1· 2· 3· 4· 5· 6· 7· 8· 9· 10· 11· 12

 1 نظر

روایات فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها در متون عامه

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

بديهى است كه احاديث فراوانى در شناسايى شخصيّت حضرت فاطمه زهرا عليها السلام‏، و منزلت و شؤونات آن حضرت در پيشگاه خدا و رسولش‏ صلّى اللَّه عليه وآله‏ وجود دارد، تا جايى كه بزرگانى از شيعه و سنّى، به منظور جمع‏آورى آن‏ها، كتاب‏هاى جداگانه‏اى را سامان داده ‏اند.

من در این مطلب نمونه ای از روایات معتبر اهل سنت را با عناوین ذیل بررسی می کنم:

 

الف) فاطمه علیها السلام سرور بانوان.

ب)فاطمه علیها السلام پارۀ تن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله.

 

صفحات: 1· 2· 3· 4

 نظر دهید »

مقام حضرت زهرا در کتب اهل سنت چه گونه آمده است ؟

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

با نگاهی به مجموع منابع عامه می بینیم : اکثر روایاتی که در منابع شیعی در باب فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها آمده، در کتب اهل سنت نیز با اسناد خودشان نقل شده است؛ هرچند که برخی از این روایات مورد نامهری برخی دیگر از علمای عامه شده است و به هر صورتی خواسته اند آنها را تضعیف نمایند.

در بررسی متون به این نتیجه می رسیم که از این منظر، در منابع روایی اهل سنت کسی بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله به برتری بانوی بزرگ اسلام نخواهد رسید.

اما از دید اعتقادی عوامانه(اعتقادی که مستند به هیچ دلیلی نیست) در میان رجال، برترین افراد بعد از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به ترتیب:«ابوبکر و عمر و عثمان وامام علی» اند. اما در میان زنان آنچه می توان گفت این است که غالبا منزلت عایشه در میان اهل سنت اگر بالاتر از حضرت صدیقه نباشد کمتر نیز نخواهد بود؛ هرچند که چنین اعتقادی فاقد هر گونه ارزش گذاری است. البته اینگونه هم نیست که همۀ اهل سنت دارای چنین دیدگاهی بوده باشند.

در پست بعدی نمونه ای از روایات فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها در متون عامه بیان خواهد شد.

.:.گندم.:.


 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - مشارکت در مسائل سیاسی و اجتماعی

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

حضرت فاطمه(س) حتی الامکان از ظاهر شدن در انظار عمومی اجتناب می کرد اما این بدان معنی نبود که در مواقع حساس و لازم از انجام وظیفه خود شانه خالی کند.

ابن ابی الحدید از واقدی نقل می کند که پس از جنگ احد فاطمه (س) با گروهی از زنان مدینه از خانه خارج شد و چون چهره مجروح پدرش را دید او را در آغوش گرفت و خون از صورت مبارکش پاک کرد؛ سپس آبی فراهم نمود و خونهای چهره رسول خدا را شست و شمشیر او را پاک کرد.

همچنین می نویسد :

زنانی که از مدینه آمده بودند چهارده نفر بودند که زهرا(س) یکی از آنان بود و آب و نان با خود به جبهه برده و در کنار رزمندگان از مجروحین پرستاری می کردند.

همچنین علی (ع) نقل می کند:

ما به همراه پیامبر (ص) در جریان حفر خندق بودیم که فاطمه (س) با تکه نانی نزد پیامبر (ص) آمد و آن را به خدمت او برد . پیامبر (ص) فرمود : این چیست فاطمه عرض کرد: از نانی است که برای دو فرزندم پختم ، این تکه آن را برای شما آوردم. پیامبر (ص) فرمود: دخترم ! این اولین غذایی است که بعد از سه روز وارد دهان پدرت می شود.


منبع :

بحار، ج ۲۰، ص ۹۵

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - حجاب و عفاف

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

حضرت زهرا(س) الگوى يك بانوى اسلامى است. او حتی خود را بر نامحرم نابینا می پوشاند.

على (ع) می فرماید:

نزد پيامبر بوديم و او در منبر بود ٬پرسيد:

به من خبر دهيد و بگوئيد چه چيز براى زن از همه چيز بهتر است؟

هر كس سخنى گفت و به نتيجه اى منجر نشد. مردم درمانده و متفرق شدند.

من به نزد فاطمه آمدم و سؤال پيامبر را تكرار كردم.

فاطمه فرمود: بهترين چيز براى زن اين است كه او مردى را نبيند و مردى هم او را نبيند.


منبع:
(احقاق الحقّ: ج 25، ص 350، اعیان الشّیعة: ج 1، ص 322)
 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - عبادت

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم


امام حسن مجتبى عليه السلام فرمود:

در دنيا كسى عابدتر از مادرم فاطمه(س) نبود؛ آن قدر به عبادت مى ايستاد تا پاهايش ورم مى كرد .



همینطور ابن عمره از پدرش نقل مى كند كه گفت:

از امام صادق(ع) پرسيدم:

چرا فاطمه(س) زهرا ناميده شد؟



فرمود:

براى آن كه وقتى فاطمه زهرا(س) در محراب عبادت مى ايستاد،

نورش براى اهل آسمان مى درخشيد،

همان طورى كه نور ستارگان براى اهل زمين مى درخشد.

پیامبر(ص) درباره حضرت فاطمه(س)می فرمود:

ایمان به خدا در اعماق دل و باطن روح زهراء چنان نفوذ کرده که برای عبادت خدا خودش را از همه چیز فارغ می سازد.

فاطمه دخترم بهترین زن عالم است. پاره تن من و نور چشم من و میوه دل من و روح و روان من است.

حوریه ای است به صورت انسان. آنگاه که در محراب عبادت می ایستد نورش برای ملائک آسمان درخشندگی دارد

و خداوند به ملائکه خطاب می کند:

بنده مرا ببینید! چطور در مقابل من به نماز ایستاده و اعضای بدنش را خوف می لرزد

و غرق عبادت است! ای ملائکه گواه باشید که پیروان فاطمه را از عذاب دوزخ در امان قرار دادم.

در حدیث دیگری به سلمان می فرماید:

ای سلمان! خدای تعالی چنان دل و جان و تمام اعضاء و جوارح دخترم فاطمه را

به ایمان پر کرده که یک سره برای عبادت و فرمانبرداری حق تعالی خود را از همه چیز فارغ ساخته است.

 

منبع:

بحارالانوار جلد 43


 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - ساده زیستی و پرهیز از تجمل

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم


ساده زیستی و پرهیز از تجمل از نکات بارز زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) است.

مهریه کم، جهیزیه مختصر، اکتفا به غذای اندک و معاش کم، استفاده از حداقل امکانات برای زندگی و… همانگونه که در مطالب قبلی شرح داده شد

از خصوصیات آشکار سیده زنان عالم است.

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - تعلیم مسائل دینی

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم


حضرت فاطمه زهرا(س) در آموختن مسائل دین به دیگران از اشتیاق زایدالوصفی بهره مند بود. روزی زنی نزد او آمد وگفت:

مادری پیر دارم که در مورد نماز خود اشتباهی کرد و مرا فرستاده تا از شما مسئله ای را بپرسم. حضرت زهرا(س) سؤال او را پاسخ فرمود؛

زن برای بار دوم وسوم مسئله ای پرسید و پاسخ شنید. این کار تا ده بار تکرار شد و هر بار آن بانوی بزرگوار ، سؤال وی راپاسخ فرمود.

زن از رفت و آمدهای پی در پی شرمگین شد و گفت:

دیگر شما را به زحمت نمی اندازم.

فاطمه(س) فرمود: باز هم بیا و سوالهایت را بپرس ، تو هر قدر سؤال کنی من ناراحت نمی شوم.

زیرا از پدرم رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم شنیدم که فرمود:

روز قیامت علمای پیرو ما محشور می شوند و به آنها به اندازه دانش شان خلعت های گرانبها عطا می گردد و اندازه پاداش به نسبت میزان تلاش است که برای ارشاد و هدایت بندگان خدا نموده اند.

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - تربیت و رفتار با فرزندان

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

سیره رفتار فاطمه(س) با فرزندان خود نیز سرمشقی مناسب برای تربیت صحیح فرزندان است. ایشان به فرزندان احترام می گذاشتند و آنها را با احترام خطاب می کردند و همیشه سعی در آموزش و تربیت دینی و اخلاقی آنها داشتند.

در حدیث شریف کساء حضرت فاطمه(س) در پاسخ سلام فرزند خود امام حسن(ع) می فرماید: سلام برتو اى نور ديده ام و ميوه دلم. و در پاسخ سلام امام حسین(ع) می فرماید: سلام بر تو اى فرزند من و اى نور ديده ام و ميوه دلم.

حضرت زهرا (س) فرزندان خود را همیشه برای یادگیری و تعلیم و تزکیه آماده می کرد؛ به عنوان مثال به فرزندش حسن(ع) می فرمود: «به مسجد برو ، آنچه را از پیامبر شنیدی فراگیر و نزد من بیا و برای من بازگو کن».

و در عین حال شادی و خوشحالی را در بیت خود تسری می داد و این تا حدی بود که از بازی با کودکان که نقش بسزایی در تربیت آنها دارد اجتناب نمی نمود. نقل شده است که فاطمه(س) فرزندش حسن(ع) را روی دست می گرفت و بالا می انداخت و حرکت می داد و می فرمود: اشبه أباک یاحسن، واخلع عن الحق الرّسن، واعبد الهاً ذامنن، ولاتوال ذا الاحسن. (ای حسن ، نظیر پدرت باش و ریسمان ظلم از حق دور کن، و خداوندی را که صاحب نعمت هاست پرستش کن و با افراد تیره دل دوست مباش).

ایشان همیشه رسیدگی به فرزندان را در اولویت قرار می داد. سلمان می گوید: روزی فاطمه زهرا(س) را دیدم که مشغول آسیاب بود. در این هنگام فرزندش حسین گریه می کرد. عرض کردم: برای کمک به شما آسیاب کنم یا بچه را آرام نمایم؟ ایشان فرمود: من به آرام کردن فرزند اولی هستم، شما آسیاب را بچرخانید.

همچنین از نکات بارز حضرت زهرا(س) در تربیت فرزندان سبک عملی تشویق به عبادت برای آنها بود. مسلما وقتی والدین الگوی عملی کودکان برای عبادت پروردگار باشند، در آینده و بزرگسالی آنها نیز به تعصی از والدین این راه را پیش خواهند برد.

در همین زمینه امام حسن (ع) می فرماید: مادرم فاطمه را در شب جمعه در محراب عبادت دیدم که به عبادت و نماز مشغول است، او پیوسته به رکوع و سجود مشغول بود که شب به پایان رسید.

آن حضرت در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان کودکان خود را به بیداری فرا می خواند. حضرت در روز بچه ها را می خواباند تا استراحت کنند و غذای کمتری به آنان می داد تا بدین گونه زمینه و موقعیت بهتری برای شب زنده داری داشته باشند. ایشان نمی گذاشت احدی از اهل خانه خوابش ببرد و می فرمود : محروم است کسی که از برکات شب قدر محروم بماند.

از نکات دیگر تربیتی ایشان عدالت در توجه به کودکان بود. آمده است روزی امام حسن(ع) نزد پیامبر(ص) آمد و اظهار تشنگی کرد. رسول خدا(ص) برخاست، ظرفی برداشت و از گوسفندی که داخل منزل بود مقداری شیر دوشید و به امام حسن(ع) داد. فاطمه زهرا (س)، به پیامبر(ص) گفت: گویا حسن برای شما عزیزتر از حسین است. پیامبر(ص) فرمود: نه. هردو برایم عزیز و محبوبند ولی چون اول حسن تقاضای آب کرد او را مقدم داشتم.

همچنین روزی حسنین(ع) در حضور پیامبر (ص) کشتی گرفتند. در این میان فاطمه(س) شنید که پدر بزرگوارش، امام حسن را به پیروزی بر امام حسین ترغیب می کند. حضرت زهرا(س) از این نوع رفتار پیامبر(ص) اظهار تعجب کرد. پیامبر فرمود: دوستم جبرئیل ، حسین را تشویق می کند و من حسن را تشویق می نمایم.

 

برگرفته از:

3ـ بحارالانوار، ج43، ص257

4ـ همان مدرك، ص280

5ـ مناقب ابن ‏شهر آشوب، ج3، ص394

6ـ مناقب ابن ‏شهر آشوب، ص362

7ـ بحارالانوار، ج43، ص181، مناقب، ج3، ص362

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - همسرداری

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

همسرداری حضرت فاطمه(س) نیز بهترین الگو برای زنان مسلمان است. شیوه رفتار با همسر برای یک زن آن قدر مهم است که حضرت علی (ع) می فرماید: جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.

فاطمه (س) با آن همه فضیلت، همسری نیکو و مطیع برای امیر مؤمنان علی(ع) بود. روایت است هنگامی که علی (ع) به فاطمه (س) می‌نگریست، غم و اندوهش برطرف می‌شد.

رسول خدا در اولین شب ازدواج علی (ع) و زهرا (س) کارهای آنان را به این شکل تقسیم نمود: خمیر کردن آرد و پختن نان و تمیز کردن و جارو زدن خانه به عهده فاطمه (س) باشد و کارهای بیرون منزل از قبیل جمع آوری هیزم و مواد غذایی را علی (ع) انجام دهد.

پس از آن بود که حضرت زهرا (س) فرمود: جز خدا کسی نمی داند که از این تقسیم کار تا چه اندازه خوشحال شدم، زیرا رسول خدا (ص) مرا از انجام کارهایی که مربوط به مردان است،‌ باز داشت.

فاطمه (س) هیچ گاه حتی اموری را که احتمال می داد علی (ع) قادر به تدارک آنها نباشد، از او طلب نمی نمود؛ تا آنجا که از علی(ع) در رابطه با فاطمه(س) نقل شده است: بخدا سوگند که او را به خشم نیاوردم و تا هنگامی که زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید نکردم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم نکرد.

از ویژگی های مهم حضرت فاطمه (س) این بود که آن بزرگوار بهترین یار و یاور شوهرش علی (ع) در اجرای فرامین ا لهی بود. پیامبر(ص) از علی(ع) سوال کرد: همسرت را چگونه يافتى؟ و علی(ع) پاسخ گفت: نِعْمَ الْعَوْنُ على‏ طاعَةِ اللَّهِ (بهترين يار و ياور براى اطاعت و بندگى خدا).

آن بانوی بزرگوار، نام همسر خود را با احترام یاد می‌کرد. گاهی وی را با کنیه «ابالحسن» می‌خواند و گاهی با یاد قرابت نسبی (یا ابن عم) وی را ندا می‌داد. در حدیث شریف کساء آمده است که حضرت فاطمه(س) می فرماید: ابوالحسن على بن ابيطالب وارد شد و فرمود سلام بر تو اى دختر رسول خدا گفتم : و بر تو باد سلام اى ابا الحسن و اى امير مؤ منان. این گونه نقل نام و خطاب احترام آمیز یکی از نکات اصلی رابطه زوجین نسبت به یکدیگر است.

از دیگر نکات متابعت ایشان از شوهر بود. نقل است هنگامی که مصدوم کردن حضرت زهرا(س) از امیرمومنان درخواست ملاقات و عیادت ایشان را کردند، حضرت علی(ع) تقاضای آن دو را به فاطمه(س) ارائه کردند و ایشان در جواب فرمودند: البيت بيتك و الحره امتك(خانه متعلق به شماست و من هم به منزله كنيز و خدمتگزار در خانه شماهستم).

رسیدگی به وضع ظاهری به خاطر همسر از اصول زندگی یک زن و مرد مسلمان است. آمده است پیامبر برای شب عروسی حضرت زهرا (س) دستور داد عطرهایی خوشبو تهیه کنند و حضرت زهرا (س) نیز در داخل خانه دائماً معطر بودند.

منابع:
4.بحارالانوار، ج43، ص 1.
5
.ریاحین الشریعه، ج1، ص 186.
6
.بحارالانوار، ج43، ص 186.
 1 نظر

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - ازدواج

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

ازجمله نکات مهم زندگی حضرت فاطمه(س) ازدواج آن حضرت بود. ایشان خواستگارانی بسیار در میان صحابه داشت که از نظر مالی در رتبه های بالایی قرار داشتند اما رسول خدا همچنان مسأله را به نظر خداوند موکول می‌نمود تا سرانجام جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد و گفت:ای محمد! خدا بر تو سلام می‌رساند و می‌فرماید فاطمه را به عقد علی درآور، خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده است.

و فاطمه(س) و پیامبر(ص) و اگر بهتر بگوییم خداوند تبارک و تعالی، علی(ع) را که جوانی سرشار از ایمان و تعهد بود انتخاب کردند.

مسأله، مسأله زندگي، مهر و عطوفت، آرامش و تربيت، ايمان و تقوا بود. مسأله، مسأله حفظ دين و سلامت فکر و روح بود. قرار بود از محفل ساده و بي تکلف و بي رياي علي(ع) و فاطمه(س) هر لحظه نوري به عرش بلند شود و عرش را نوراني کند که خدا خود خواسته بود و اذن داده بود. آري! «في بيوت اذن الله ان يرفع و يذکر فيها اسمه». قرار بود ماحصل این ازدواج حسن(ع) و حسین(ع) و زينب(س) وام کلثوم(س) باشند که هرکدام چون نوری در آسمان ولایت بدرخشند و راه زندگی ارادتمندانشان را به سوی خداوند روشن کنند.

فايده اي که آن ازدواج داشت چيزي نبود که با زر و سيم  بتوان آن را قيمت گذاشت که هرچه فايده کمتر است معنويت بيشتر به ثمن بخث فروخته مي شود و هرچه تجلي معنويت بيشتر باشد مال کم ارزش تر خواهد بود. قرار بود ازدواج علي(ع) و فاطمه(س) الگويي شود براي شیعیانشان تا ابد.

در روایات متعددی نقل شده است که پیامبر اکرم (ص) فرمود: اگر علی نبود، فاطمه همتایی نداشت. از اینجا مشخص می شود منظور پیامبر(ص) در کفویت زوجین، ایمان دوطرف است.

درآن زمان دارايي علي(ع) منحصر به شمشير و زرهي بود براي جهاد در راه خدا و شتري براي کار در باغستانهاي مدينه. او به دستور پيامبر(ص) زره را کابين فاطمه(س) قرار داد که به حدود 400 درهم به فروش رسيد و پول آن صرف فراهم آوردن مقدمات زندگيش شد.

پيامبر(ص)  مقدار اندکي از پول را به بلال داد تا با آن عطر بخرد و بقيه پول را به چند تن از صحابه داد تا جهيزيه را از بازار فراهم کنند.

جهيزيه ساده و اندکي فراهم و نزد پيامبر(ص) آوردند. ساده و بي تکلف مي نمود. پيامبر(ص) چون سادگي بيش از حد اشياء را نگريست دست به دعا بلند کرده و فرمود: خدا به اهل بيت برکت دهد. و البته خدانيز چنين کرد چرا که «انما يريدالله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا» در حق هيچ کسي به جز اين خاندان نازل نشد! آري خدا خواست که اهل بيت پاک و مطهر قرار گيرند، به دور از هرگونه رجس و نازيبايي و ناپاکي. و خدا خواست که تا روزگار هست و هست، هرجا کرامتي ديده شود دوستدارانش به ياد حسن(ع) بيفتند و هر جا قيامي در راه خدا بر عليه ظلم ستم کيشي روي دهد با پرچم حسين(ع) افراشته شود و الگوي هر زن مسلماني زينب(س) باشد.


منابع :

1 - بحار، ج 43، ص 96.

2 - کشف الغمة، ج 1، ص 50.

3 - بحار الانوار، ج 43، ص 9.

4 - بحار الانوار، ج 43، ص 94; کشف الغمة، ج 1، ص 359. بنابه نوشته کتاب اخیر، همه اثاث منزل حضرت زهرا - علیها السلام - به 63 درهم خریداری شد.

5 - بحار، ج 43، ص 130.

6 - همان، ص 59.

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - نحوه رفتار با والدین و احترام به پدر

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

فاطمه هشت سال در مکه پا به پای پدر در اعتلا و پیشرفت اسلام کوشید و در آزار کفار و مشرکان و منافقان یار و مددکار پدر بود . در دره و شعب ابوطالب، سه سال درکنار پدر تحمل کرد  و زمانی که مشرکان پیامبر(ص) را آزار و اذیت و زخمی و یا جسارتی می کردند، پیامبر(ص) را دلداری می داد و زخم هایش را مداوا می کرد؛ این گونه بود که پیامبر(ص) ایشان را «ام ابیها» (مادر پدرش) نامید.

فاطمه زهرا (س) در همه حال به یاد پدر گرامی خویش بود و از هیچ نعمت و کمکی برای یاری به پدر دریغ نمی کرد. در روایت است که: سه روز بود که پیامبر (ص) غذایی نخورده بودند به طوری که بر حضرت سخت می گذشت. در نزد همسرانش خوراکی یافت نمی شد. نزد فاطمه آمد و گفت: دخترم نزد تو چیزی برای خوردن هست که بسیار گرسنه ام؟ عرض کرد: نه بخدا سوگند! وقتی پیامبر(ص) بیرون رفت ، دخترش از اینکه نتوانسته پدر را سیر کند محزون شد. ناگهان دختر همسایه در زد و دو قرص نان و یک تکه گوشت خدمت فاطمه (س) آورد. او خوشحال شد و گفت خود را بر رسول خدا مقدم نمی داریم . درحالیکه همه گرسنه بودند آن را زیر سبد نهاده و سرپوش بر آن گذاشت . حسن و حسین علیها السلام را خدمت پیامبر (ص) فرستاد ، تا جدشان را برای غذا دعوت کنند. پیامبر(ص) تشریف آوردند و غذای بسیار معطری زیر سبد یافت. سوال کرد این غذا از کجاست ؟ فاطمه (س) جواب داد : از جانب خدایی که به هر کس بخواهد بدون حساب روزی می دهد. پیامبر (ص) و همه اعضای خانواده علی(ع) و همسران پیامبر (ص) از آن غذا خوردند و برای همسایه ها هم فرستادند.

زهرا(س) همیشه رفتاری سرشار و آمیخته از ادب و تواضع و فروتنی نسبت به پدر داشت. گرچه رابطه ایشان بسیار عاطفی و سراسر محبت و صمیمیت بود ، اما این مانع احترام و تواضع ویژه ایشان نسبت به پیامبر(ص) نمی شد. نقل است از حضرت فاطمه (س) که فرمود: وقتی بر پیامبر (ص) آیه نازل شد (که پیامبر(ص) را با نامش خطاب نکنید)، هیبت پیامبر (ص) مرا گرفت ، بطوری که نتوانستم به او “یا ابة” بگویم و یا رسول الله به او می گفتم. حضرت از من روی گرداند. چند بار به همین ترتیب صدا کردم و او جواب نداد. سپس فرمود: دخترم این آیه درباره تو و خاندان تو نازل نشده است. تو از منی و من از تو هستم. این آیه درباره اهل جفا و تکبر و کسانی که فخر می ورزند نازل شده است. تو “یا ابة” بگو. چون برای قلب من محبوب‌تر و برای پروردگار رضایت‌بخش‌تر است.

منبع:
بحارالانوار جلد 19و20
 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا (س) - ولادت

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

نحوه ولادت حضرت فاطمه(س) بسیار جالب توجه است. آنچه که برای شیعیان آن حضرت باید مورد توجه قرار گیرد اهمیت مراقبت های لازم قبل از تولد فرزند است. لزوم طهارت روحی و جسمی  برای تشکیل نطفه یک فرزند صالح از خصوصیات آشکاربه وجود آمدن یک انسان پاک سرشت والهی است.

آمده است برای تولد ایشان جبرئیل به پیامبر(ص) عرض کرد: اى محمد! خداوند على اعلى به تو سلام مى رساند و امر مى نمايد كه چهل روز از خديجه دورى كنى!

و آن حضرت 40 روز به خانه خديجه نرفت .پیامبر(ص) روزها را روزه گرفت و شبها را به عبادت حق تعالى مشغول بود و در اين مدت، در خانه فاطمه بنت اسد به سر مى برد و هر شب، هنگام افطار، به على (ع) امر مى فرمود در خانه را باز كنند تا هر كه مى خواهد داخل شود و از غذاى حضرت تناول كند.

پس از چهل روز، جبرئيل نازل شد و عرض كرد: خداوند على اعلى سلام مى رساند و مى فرمايد: براى تحفه و كرامت من آماده باش! آنگاه ميكائيل طبقى از ميوه هاى بهشتى را فرود آورد .

در آن شب، پيامبر (ص) به على (ع) فرمود تا در منزل را ببندند؛ زيرا خوردن اين غذا بر غير نبى خاتم (ص) روا نبود . آنگاه پيامبر(ص) از آن غذا و آب تناول فرمودند و در آن شب، نطفه بهترين زنان جهان منعقد شد.

 

منابع:

بحار الانوار، ج 16، ص 78

جهان نیوز

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) چگونه بود؟

19 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) راهنمای بسیار روشنی است برای کسانی که بخواهند به بهترین حیات دنیوی و اخروی دست یابند. این مساله آنقدر پر اهمیت است که در برخی احادیث شیعه گی و پیروی از ایشان به التزام و تبعیت عملی از سبک زندگی ایشان در آمده است .
در زیارت مقدسه جامعه کبیره که از امام هادی(ع) نقل شده است می خوانیم:اَلسَّلامُ عَلى مَحاَّلِّ مَعْرِفَةِ اللَّهِ (سلام بر جايگاههاى شناسايى خدا)؛ آنچه از این فراز بر می آید این است که بهترین راه و جایگاه برای شناخت خدا و راه رسیدن به خدا بررسی زندگی ائمه و معصومین (ع) است.

از میان معصومین(ع) آن که زندگی پر برکتش بخصوص برای زنان مسلمان همچون خورشیدی نورافشانی می کند، وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا(س) است که آشنایی با سبک زندگی آن حضرت بسیار برای ما راهگشا خواهد بود.

در جامعه امروز که نظام سرمایه داری غرب با تهاجم فرهنگی خود سعی دارد الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند مسلما پرداخت به ابعاد گوناگون شخصیتی آن حضرت می تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد.

در مطالب آینده به بررسی برخی از گوشه های عبرت آموز زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) می پردازیم. با ما همراه باشید

 

.:. گندم.:.

 نظر دهید »

سبک زندگی حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای زنان است

17 اردیبهشت 1393 توسط بوی گندم

اگر بناست سبک زندگی اسلامی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم باید به سبک زندگی فاطمه (س) نگاه کنیم، چرا که بهترین روش‌ها را این بانوی بزرگوار و خانواده شان برای ما ارائه می دهند.

یکی از پر رنگ‌ترین جلوه‌های سبک زندگی در خانواده، نگاه به سبک زندگی فاطمه زهرا (س) است، چراکه ارتباطی بسیار صمیمی و عاطفی بین فاطمه زهرا (س) و حضرت علی(ع) برقرار بود و در واقع اساس و فلسفه ازدواج همین است.

در هر ازدواجی باید هم شأن بودن در نظر گرفته شود، زیرا این ازدواج است که ما را به وحدت و اتحاد می رساند. در بعضی از نقل‌ها آمده است که حضرت علی (ع) می فرمودند وقتی وارد منزل می شدم و فاطمه را نمی دیدم غم وجود مرا فرا می گرفت.

سبک زندگی یعنی الگوبرداری از کسانی که قابل الگوبرداری هستند و این همان سبک زندگی است که مقام معظم رهبری درباره آن می فرمایند و برای ما بهترین الگو همین سبک زندگی حضرت زهرا(س) است و اینکه بدانیم آن بانوی بزرگوار چگونه همسر و چگونه مادری بود.

در روایات متعدد آمده که اگر زن، بدخلقی همسرش را تحمل کند جایگاه او بهشت است. در بعد تربیتی نیز حضرت زهرا (س) در جنبه‌های مختلف بسیار خوب عمل می‌کند و نمونه آن را در شب‌های احیا می توان دید که فرزندانش را با راز و نیاز آشنا می کند و می گوید در روز بخوابید و شب را بیدار بمانید و شب زنده داری کنید.

در ادامه با مطالبی از سبک زندگی حضرت زهرا با ما باشید …

.:. گندم .:.

 نظر دهید »

«هوالمحبوب»

_____________
بوی گندم؛
وبلاگی است از جنس خاک
به وسعت آسمان
جهت نشر حرفهایی به لطافت باران
.
.
.
دوست داشته هایم را می سپارم اینجا ...

به گندمزار خودتان خوش آمدید
ـــــــــــــ
در تمامی مطالب سعی کرده ام از تحلیل های شخصی ام نیز استفاده کنم. در پایان هر مطلب منابع درج شده اند
ـــــــــــــ
استفاده از مطالب با درج منبع مجازست. متشکرم
ـــــــــــــ

آخرین مطالب

  • خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!
  • بسم الله النور
  • مقاله تربیت فرزند از دیدگاه حضرت فاطمه سلام الله علیها
  • زهرا(س) در جهان حقيقت
  • تساوي در محبت - سیره تربیتي حضرت زهرا(س)

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • کوثر نور
    • سبک زندگی حضرت زهرا (س)
    • مقام زهرا نزد اهل سنت
    • سیره تربیتی حضرت زهرا

نظرات دوستان

  • محمدی  
    • من انقلابیم
    در خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!
  • موعود  
    • حماسه
    در خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!
  • طاهر  
    • مطهر
    در مقاله تربیت فرزند از دیدگاه حضرت فاطمه سلام الله علیها
  • ناظرحضرتي آراني  
    • داغ انتظار
    در خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!
  • هوادار در خب لابد عاشق یکی شدی، اون گفته اگه چادر بپوشی بیشتر دوستت دارم!!
آگهی رایگان
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس